Van hozzáférésed? | lépj be
2020. február 27. | Ma Edina napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
A MÚZEUMTHORMA JÁNOSKIÁLLÍTÁSOKPROGRAMOKKIADVÁNYOKFOGLALKOZÁSOK
HÍREKMÚZEUMTÖRTÉNETGYŰJTEMÉNYEKNYERTES PÁLYÁZATAINKRÉGÉSZETI LELET BEJELENTÉSEHALASI MÚZEUM ALAPÍTVÁNYKIRÁNDULÁSOKKISKUNHALASI KULTURÁLIS ÚTGALÉRIA
A SzenvedőkHúsvéti kenyérszentelőkMeghitt pillanatOktóber elsején
Thorma János Múzeum | 6400 Kiskunhalas, Köztársaság utca 2. | +36-77/422-864
Érdekel, megnézem!

Régészeti lelet bejelentése

A lelet nem megy be magától a múzeumba. Amikor valaki bejelent egy leletet, a múzeum régésze igyekszik vele együtt megtekinteni a helyszínt. Fontos számunkra a lelet, hiszen ebből tudjuk meghatározni annak korát. Fontosabb azonban a lelőhely! A múzeum szerény lehetőségeihez képest igyekszik is jutalmazni a lelőhely bejelentőjét, ám soha nem a tárgyat „fizeti ki”. Hangsúlyozzuk, hogy csak szerény jutalmat tudunk adni a lelőhelyért. Természetesen, ha a szerencsés megtaláló kivételesen gazdag leletekre bukkan, a vonatkozó törvény alapján a Minisztérium külön jutalomban részesíti.

Kérünk mindenkit, hogy segítse munkánkat! Ha szántásban, építkezéskor neki ócskának tetsző régi tárgyra akad, kérjük, jelentse be! (Nem akarunk mindent feltárni. A föld jól őrzi a régiek hagyatékát. Ha magánházat épít valaki, gödröt ás, csupán dokumentálunk és a leleteket gyűjtjük össze. Nem tartjuk fel a munkát.)

Az Ön neve:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Kérjük, pár szóban írjon a leletről, történetéről:
Fényképet, dokumentumot - tömörítve akár több darabot is - itt mellékelhet.
Fájl csatolása: