Van hozzáférésed? | lépj be
2020. február 27. | Ma Edina napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
A MÚZEUMTHORMA JÁNOSKIÁLLÍTÁSOKPROGRAMOKKIADVÁNYOKFOGLALKOZÁSOK
HÍREKMÚZEUMTÖRTÉNETGYŰJTEMÉNYEKNYERTES PÁLYÁZATAINKRÉGÉSZETI LELET BEJELENTÉSEHALASI MÚZEUM ALAPÍTVÁNYKIRÁNDULÁSOKKISKUNHALASI KULTURÁLIS ÚTGALÉRIA
A SzenvedőkHúsvéti kenyérszentelőkMeghitt pillanatOktóber elsején
Thorma János Múzeum | 6400 Kiskunhalas, Köztársaság utca 2. | +36-77/422-864
Érdekel, megnézem!

Hírek

2019. május 17-én 18 órakor lép fel a Thorma János Múzeum Dísztermében a Bjorgvin Trio, Ébredés című klasszikus zenei koncertjükkel. A Bjorgvin Trio egy klasszikus kamarazenei csoport, tagjai: Zseni Zsuzsa Magyarországról, Vladimir Scigulinská hegedűművész Szlovákiából és Morten Andre Larsen gitáros Norvégiából. A műsoron klasszikus művek hangzanak el a trió egyéni átdolgozásában, valamint Szabó Gabriella Eszter szerzeményei, melyet az együttes számára komponált. További információk és jegyvásárlás a múzeumban.

Dr. Bay Miklós műgyűjtő és adományozó rendhagyó tárlatvezetése a Bay Gyűjteményben.

A Thorma János Múzeum dísztermében 2018. április 20-án 19 órakor zenei estet tartunk, melyen Ábrahám Bence és Szecsődi Ferenc hegedűművészek lépnek fel.
A jegyek elővételben kaphatók 1200 Ft és 1000 Ft-ért a múzeumban.

2018. március 27-én (kedden) 16 órakor nyílik a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában (1051 Budapest, Vigadó tér 2.) "Egy ember élt és álmodott. Berki Viola művészete" című életmű kiállítás. A tárlaton 145 darab Berki Viola mű tekinthető meg 2018. március 28. - május 30. között.

A tárlat kísérő rendezvénye:
Berki Viola-konferencia
2018. április 12. 10-16 óra
(Pesti Vigadó, 1051 Budapest, Vigadó tér 2.)

A Thorma János Múzeum megjelenteti Johann Christoph Franz Pentz 1699-ben elvégzett munkálatainak eredményét: a Pentz-féle összeírást.
"A most közreadott szöveges ismertetés és összeírás két évvel a felszabadító háborúkat lezáró karlócai békekötés után készült és nemcsak az akkori, hanem a hódoltság idejére vonatkozó adatokat és feljegyzéseket is tartalmazza." - írja a könyv bevezetőjében Cseh Géza szolnoki levéltáros.
A könyv mellékleteként (a borító hátuljában egy CD lemez formájában) megtekinthető az eredeti összeírásról készült szkennelés.
A kiadvány megvásárolható a Thorma János Múzeumban 3.500 forintért.

Szakál Aurél: Üdvözlet Kiskunhalasról. 
Kiskunhalas és környéke képeslapjai 1898-2016
című könyve 2016. december elején lát napvilágot.

A Thorma János Múzeum tisztelettel meghívja

2016. március 3-án (csütörtök) 17 órára

a Thorma János Múzeumba (6400 Kiskunhalas, Köztársaság u. 2.)

Lótartás a Kiskunságon című kiállítás záró rendezvényére

Program

A kunfakó lófajta című előadás (Eördögh András lótenyésztő, Jászszentlászló) 


A Thorma János Múzeum Diószegi Balázs albumot jelentet meg.
A tervek szerint a könyv egyharmadában az életmű ismertetésére kerül sor fényképekkel, grafikákkal illusztrálva, majd kb. 80 színes reprodukció mutatja be a legjelentősebb alkotásokat.

Tartalom: Az indulás és a művészi kibontakozás évei; Nyíregyházi évek; A kiskunhalasi periódus; Kései rajzok és karikatúrák; Műelemzések, Festmény műjegyzék.

A 120 oldalas könyv megjelenésének várható időpontja 2016. május. A könyv előfizetőinek és támogatóinak névsora megjelenik a kiadványban.

Előfizethető 2.500 Ft-ért.

Előfizetési csekk és további információ:
Thorma János Múzeum
6400 Kiskunhalas, Köztársaság u. 2.
77/422-864; muzeum@halas.hu

Augusztus 30.

Városok a pusztában. A Kiskunhalasi járás és az Észak-bácskai körzet című kiállítás záró rendezvénye.

Bővebben...

Beszámoló a kolozsvári Thorma-kiállításról

Thorma János és pályatársai, tanítványai címmel Kolozsváron 2013. július 25-én nyílt kiállítás a Kolozsvári Művészeti Múzeumban és a Quadro Galériában. A tárlatot Magdó János kolozsvári főkonzul nyitotta meg, szakmai értékelést Murádin Jenő művészet-történész adott. A kiskunhalasi múzeum névadója halálának 75. évfordulója tiszteletére három ország hét városában vándorkiállítást szervezett 2012-2013-ban. A vándorkiállítást követően a kurátorok Thorma művészetének egy újabb színét a pályatársak és tanítványok alkotásainak fénytörésében szerették volna láttatni.

Bővebben...

Hol vagyok? | a Múzeum Hírek