Menü bezárása
Asztali nézet
Váltás az akadálymentes honlapra  2024. július 23. | Ma Lenke napja van.

Régészeti lelet bejelentése

A lelet nem megy be magától a múzeumba. Amikor valaki bejelent egy leletet, a múzeum régésze igyekszik vele együtt megtekinteni a helyszínt. Fontos számunkra a lelet, hiszen ebből tudjuk meghatározni annak korát. Fontosabb azonban a lelőhely! A múzeum szerény lehetőségeihez képest igyekszik is jutalmazni a lelőhely bejelentőjét, ám soha nem a tárgyat "fizeti ki". Hangsúlyozzuk, hogy csak szerény jutalmat tudunk adni a lelőhelyért. Természetesen, ha a szerencsés megtaláló kivételesen gazdag leletekre bukkan, a vonatkozó törvény alapján a Minisztérium külön jutalomban részesíti.

Kérünk mindenkit, hogy segítse munkánkat! Ha szántásban, építkezéskor neki ócskának tetsző régi tárgyra akad, kérjük, jelentse be! (Nem akarunk mindent feltárni. A föld jól őrzi a régiek hagyatékát. Ha magánházat épít valaki, gödröt ás, csupán dokumentálunk és a leleteket gyűjtjük össze. Nem tartjuk fel a munkát.)

Az Ön neve*:
Címe*:
Telefonszáma:
E-mail címe*:
Üzenete*:
Állomány(ok) csatolása:
| Több fájlt is csatolhat egyszerre, ha csoportosan jelöli ki azokat
* Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011.évi CXII.törvény 5.§(1) bekezdés a) pontja alapján nyilatkozom, hogy a bejelentésemmel kapcsolatban hozzájárulásomat adom személyes adataim kezeléséhez a bejelentésemre induló eljárásban résztvevők számára.
* A csillaggal jelölt adatok megadása kötelező

Ismerje meg Ön is Kiskunhalas magával ragadó történetét, a kezdetektől napjainkig!

Az öt kötetből álló sorozat megvásárolható a Thorma János Múzeumban, továbbá már ingyenesen, elektronikus formátumban is elérhető.

A kötetek letöltése

Thorma János Múzeum

6400 Kiskunhalas, Köztársaság utca 2.
Telefon: +36-77/422-864
E-mail: info@thormajanosmuzeum.hu

Nyitva tartás:

Hétfő: Zárva
Kedd - Szombat: 9:00 - 17:00
Vasárnap: Zárva

Bővebb információk

Látogasson meg bennünket és tekintse meg Ön is Magyarország legnagyobb nagybányai művészeti kiállítását!

A szemet gyönyörködtető élmények mellett három nyelven hangos tárlatvezetés és a kisebbeket interaktív játékok is várják múzeumunkban.

Érdekel, szeretnék többet megtudni!